A-kasse for studerende: Fordele ved en a-kasse for studerende

Du har sikkert hørt dine forældre tale om a-kasser, fagforeninger og realkreditlån. Og det skyldes det er ting som fylder rigtig meget i vores liv, og ting som er vigtige at tage stilling til. Allerede når du er studerende anbefaler vi, at du undersørger mulighederne for at melde dig ind i en a-kasse, da der er rigtig mange fordele ved det når du er færdig med skolen.

 

A-kasse står for arbejdsløshedskasse, og skal ses som en hjælp til dig, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs. Det er ligesom en forsikring, som går ind og dækker hvis du bliver arbejdsløs. Hvis du står i en a-kasse, har du mulighed for at få udbetalt dagpenge som giver dig mulighed for at leve ved at dække dine fase omkostninger. Det kan f.eks. være en god ide, hvis du efter endt studier står og skal have en baby. Hvis man skal have en baby følger der en masse udgifter med, såsom f.eks. babyalarmer, bleer, barnevogn osv. Vi kan anbefale f.eks. at tage et kig på denne babyalarm test for at finde den billigste babyalarm.

 

Hvis ud melder dig ind i en a-kasse allerede mens du studere, så er det typisk gratis. Du kan faktisk allerede fra den første dag efter du er færdig med at studere få glæde af en a-kasse. Hvis du melder dig ind inden du tager hul på dit sidste studieår, så dækker langt de fleste a-kasser allerede fra dagen efter du er færdig med dit studie. Det giver en hvis sikkerhed, hvis du ikke skulle have fundet et job som du kan starte på lige efter dit studie. På den her måde er du i hvert fald økonomisk dækket, og typisk tilbyder a-kasser også en lang række andre services, som du kan få glæde af. Mange a-kasser tilbyder diverse former for kurser og foredrag, med det formål at få dig i arbejde hvis du er arbejdsløs samt videre uddanne dig, så risikoen for du bliver arbejdsløs i fremtiden er mindre.

 

Der er ingen grund til ikke at melde sig ind i en a-kasse, når det mange steder er gratis for studerende. Efter studiet koster det dog et månedligt medlemskab, men pengene er givet utrolig godt ud, hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs en dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *