Gode grunde til at holde høns

Det er blevet utroligt populært at holde høns i Danmark, og man ser det rigtig tit hos folk der flytter fra storbyen ud på landet eller i mindre byer de begynder at anskaffe sig høns. Det giver dem en form for frihed, som de aldrig har haft før inde i byen.  

Vi har samlet en række gode grunde til, hvorfor at du skal vælge at anskaffe dig høns.  

Friske æg hver dag 

En af de lækreste grunde til at have høns er, at de dagligt kommer med æg til dig. Æggene er langt bedre end dem man kan købe i supermarkedet. Både fordi at de er helt friske, men også fordi at de typisk bor under bedre forhold når de bor hos dig. De får rigtig grønt i form af køkkenaffald, også har de langt mere plads at gå på.  

Du ved at hønsene lever et godt liv 

Du er sikker på at de høns du får æg fra faktisk har levet et godt liv – du kender deres leve forhold 100%, og er selv med til at påvirke dem. Det er ikke engang sikkert at du har dem gående i et bur – Det kan være at du har direkte adgang til haven fra deres hønsehuse og de derfor bare kan gå frit rundt. Det er en rigtig god fornemmelse at vide, at høns de har haft et godt liv.  

De spiser dræbersnegle og insekter 

En af de ting som vi har haft rigtig mange problemer med i Danmark er at vores haver har været invaderet af dræbersnegle. Det har nærmest været en form for en epidemi de senest par år. Ved at have høns i haven skal du aldrig tænke mere over dette! Det er nemlig en delikatesse for dem, og de skal nok sørge for at du ikke ser mere til dem.  

Billig gødning 

Hønse afføring er urolig god gødning, og der kommer masser af det! Du kan altså både bruge æggene og affaldsproduktet fra dine høns i hverdagen, og når hønsene ikke kan mere kan du slagte dem og spise dem. Der er altså rigtig meget man kan bruge høns til.  

De kræver minimal tid i hverdagen 

Det er minimalt hvad man skal bruge af tid på høns i hverdagen. For de fleste mennesker bruger de et par minutter om dagen på lige at samle æg, give dem vand og give dem køkkenaffald. Det er altså utrolig lidt tid man skal ligge i dem for at få masser af æg og andre fordele ud af dem.
 

Hvis du ønsker at læse mere om at have høns og alle fordele der følger med, så kan vi anbefale dig at tage et kig på Vildmedhoens.dk, som har alt i udstyr til høns.  

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *